~~~ اهلا وسهلا ~~~ sELaMat dAtaNG ~~~ WelComE ~~~ 환영합니다 ~~~

"pAREnts caN onLY gIVe goOD ADviCe oR puT ThEM oN thE RigHTs paTHs, But THE finAL FORming of A peRSon's chARactEr lIES iN theiR oWN haNDs"

Monday, July 25, 2011

Bye Bye harry potter :(

aloha..annyong haseyo...gud nyte to all stalkers and power rangers..hahaha

sape x kenal jejaka di atas sila kelipkan mate sambil kepale tunduk ke bawah..hehehe

hahaha..tak pepasal tetibe jekan..okaylah..juz nak gtaw nak tengok harry potter lagiii..uwwwaaa tak sangke cite nie da habesss...cik dya cakap ea. cik dya membesar ngan citer nie doe..banyak2 cite omputeh harry potterlah yang aku slalu tunggu kehadirannye..cehhwaahhh ayat tak nak madah kan..hehehe..harry potter dan the lord of the rings..due2 cite nie aku suke giler2 doe..

so seperti dijanjikan bersame dengan ajk tertinngi gegeli yang laen..ari rabu aritu,aku bersame 6 anak dara telah menonton cite eni..kiteorang tengok yang 3d punyeee..awk pulak?? ayat nak mintx tapak kaki atas muke..hahaha..tapi seyes..yang xbole blahnye..bende tu lekat kejap je..then die jatuh londeh ke bawah..korg bayangkn muke aku da mcm muke profesor dumbledore kot..hehehe..tp sebab nak tgk punye pasal relakan jelahhhh..hok alohhhhh .. hehe

1st time tgk cite nie da tangkap cintan ngan harry..gimane tuh ye??hahaha
continueeee
continueeee
continueeee..time nie aku nanges sebab robert pattison mati..nages sebab org hensem mati..hakahak
continueeee
continueeee
continueeeee
and the end of harry potter...sdey sob sob sob :(

memang puas lah tengok cite nie..yg buruk2 dan tak sesuai ngan pegangan hidup kite..tak payahlah nak ekot ye nak ye...yang xbole blahnye..sebelom cite nie stat punyelah aku, rara, nabila ngan aina giler posing cun ngan spec 3d..cun wooo..hehehe..tp sume gmbr tu ade kat rara ngn nabilaaaa..nak tengok?? gi date ngan mereka..hehehe..soo..pastu kua dari surau, kami bergerak membonceng ke pizza hut..lunch time..soo njoy da pic :D

aina, dya, lis..yeeahh sume ex kmns lah..hehe
yup si tombam kt tengah akulah tuh....cuti 5 boolan kabo..haha

lis,rara,kiah n syira...rancak berbual..business ape yg dirncgkan ye??hehehe
sume da kenalkan..oops si tudung etam etu nabila...jangan maen2, die karok power derrr :)

soo pas dah makan tuh..just nak hilangkan kegatalan di celah2 ronng..kiteorg pergi ke music box..name pon music box..mestilah karok takkan ber ice skating pulakkkk..ngeee..kamee nyanyi macam2 lagu..tp aku pilih korea..perasan da khatam la tuh..hehehe..da habes bergedik santai kami pon pulang ke rumah masing2...da endddd

oo yea..mesti tertanye2 napelah gedik sangat letak gmbr kim hyun joog tukan..sebenonye..sebenonyeeee...kami telah dipukau olehnye tuk memborong di kedai die doe..tp kedai yg kat malaysia cawangan kuantan pahang jelahhh..hehehe

Monday, July 18, 2011

~~SEOULFM~~ oo yeahhhh

slmt pagi sumeeee...emm cakkk!!! jgn cuak2 ea..hehe

oo okay...arini juz nak post and share somethning ngan korang2 sume..yeah SEOULFM..agk2 koranglahkan apekah kejadah bende nie..hah!! mai nk dok habaq kat korang sume..rase2 nak tukr mood ke apejelahkan..pe kate try dgr radio nie..free internet radio...klu korang nak taw SEOULFM nie bole dikategorikan sbg top kpop radio station..time aku google2 radio nie ranking no 1...huhu..ok!! mebi ade yang da penah dengar..soo xkisahla klu korang nak cakap cik dya ketinggalan zaman o ape je kan..tp memg stat aku dgr dlm kul 2 lbey td..perghh lagu xnk bezkan..4 minute,ss501,u kiss, ze:a, snsd, shinee, suju, tvxq n many moreee..nie klu g memane xdpt tgk tv dan tetibe rase nak tukr selera..bole la korang dengar radio nie...hehehe..24/7 kpop non stop...xde suare2 iklan n dj sume tue..juz laguuuuu2 korea..emm memang xlahkan..hehe..

klu nak kasi halwa telinga berirama kpop..juz klik SEOULFM kay..njoyyyy :DD


P/S : oo yea...korang ade fb??fb taw x??...ala muka buku tuh..hehe..hah nie lglah senang..klu korang rase malas nk buke byk2 tab..juz bukak fb dan korang pon bole dgr tros SEOULFM...SEOULFM facebook....soo klu nak taw lebey detail juz capai lama sesawang ENI... slamat mencubahhhhh :DD

Friday, July 15, 2011

UniVERsiti MALaysIA terENGGAnu~~phewwww

assalamualaikummmm...tak jawab dose..jawab gataiii...hahaha..gilo apo??

oo yeeee...arini 15 julai 2011..terlerai sudah teka teki yang berbulan2 tersimpan kat peti website cik mohe tuh...seyes doe..nak tggu result upu nie lagi takot kot...yelah watnye xdapat gimane dong...memang time nak check tadi dub dab dub dab je rase...seyes aku ngaku aku takotttt..then kawan2 dok tepon,sms, 3g...hahaha...3g tu xbole blahhh..mntx pelempang jerrr yg nie..huhuh..ade yg da taw ade yg belomm..aku seperti bese..xsuke chck time betol2 bnde tu bole chck..gedikkk doeeee..sebab adelahhhh..aku xnak pisang berbuah dua kaliii..soooo lame2 ckit tu..kire2 line cam ok kan..aku pon dengan lafaz bismillahhh...gilah chck...1 je yg dpt aku cakap..syukur alhamdulillah....menitis jap air mate...honestly, da lame aku tggu peluang nie..akhirnye hari yang dinantikan tu muncul jugeeee..syukur alhamdulillahh..soo nak taw aku dapat mane..

tgk nieeeeeeeeeeee


yezzaaa...my futureeeeee...jom scroll lagi...moh le kiteeeeeeeeeee scroll ke bawah bersame2..hehehe







tarangggggggggggggggggggggggggg........yeahhhh nmpak dahhhh...xsabar nak tggu bulan september @ 9...hehehe


sooo nak taw aku dapat coz ape?? IJAZAH SARJANA MUDA AGROTEKNOLOGI ( TEKNOLOGI LEPAS TUAI)...aku pon da google2 apekah coz eni...klu korang nak taw..korang pon bolelah google2 bersame aku..hehe..walawpon aku dapat coz yg bukn pilihan aku...tp aku bersyukur sangat kerana diberikan kesempatan yg berharge eni..yup aku ngaku mule2 tgk coz nie cam eh coz apekah eni..soo think positive and be positive..setiap yang berlaku mesti ade hikmahnyekan..mungkin da tertulis rezeki aku kat area nie..

emm aku engat xnak dah continue yang related ngan sc sc nie..hehe..tp da dapat..kene troskan juge..tp sdey gak xdpt coz pendidikan awal kanak2 tuh...emm mesti muke aku keanak2kan sangat kot..tu yg xdapat...muahaha..sooo gembire juge sebab aku xkeseorangan..ade bebrape temanku semase di sekolah menengah dan juge rakan2 pdt dan pst juge akan turut ke sane..yeahhh UMT..tgguuuuuuu kami yaa :)

dan dengan tercampaknye aku kat terengganu nie..so complete la pusingan geografi dlm kelurgaku..cehhwahhh..dulu along kat selatan..tu hah kat utm..then angah aku tercampak kat pntai barat..tu die kat uiam..pastu akak ku yg ke 3 lak tersesat jauh kat utara...USM mai panggil...dan aku terlencong ke pantai timorrr..bukn timor leste tu taw..hehehe...aishhh xsabooo dah nie...excitedddd nak jadi mahasiswi..kehkeh..kaylaaaaaaaaaaa jumpe kat ganu nanti..ikang oh ikang..hehehe..daaaa :)

Friday, July 8, 2011

JPOP ade AIZDEAN...anak malaysia bole :DD

hai..watashino namaewa aizdean desu...

**harap maaflah ye..xtaw betol ke tak tu aku tulis..yelah dulu elok blaja bhs jepon time sek men..tp xkhatam..sebabnye sensei aku xnak ngajar dah..so sad..betol2 pure jepun taw..cik dya cakap ngan korg..anak2 die ensem2..hahaha..hah, tu jer yg ko taw ea?? :) **

sapekah mamat berbaju melayu eni??pakwe akukah??

salam kerinduan dari saye di bumi negara matahari terbit eni..hahaha..awat gelak tuh?? tak percayekah???ngeeee...okay2...nie sume propa semate mate..tiade kene mengene ngan matahari terbit di sebelah timor or barattt...hehe..lagi skali saye berimaginasi terlalu jauh..harap maap..hehe

okay2..seyes nieeee...emm ade ape ngan JPOP?? aku slalu terover view ngan KPOP..hehe..yolah..masing2 mesti ade citarase tersendrikan..cam aku..yup aku ngaku memg aku minat kpoP..soo salah ker?? lgpon xsalah kite sokong negare2 asia nie..kan da masuk bab2 sejarah nie..hehe..klu orang len minat hollywood,bollywood..so xsalah rasenye cik dya nak tangkap cintan ngan kpop or jpop niekan??tapi malaywood nie xkan cik dya lupekan..susur galurku bermula dsinie okkkk!!!

emm chill chill jangan terkucil sudahh..hehe..sebenonye nak tanye hangpa sume..penah dop dengar name aizdean??sebetol2nye aku mule kenal name nie lewat akhir tahun yang lalu..tp xpenah amek seyess lah..yg nie sy mntx maap..huhu..sooo cuti2 slame 5 bulan niekan..slalu hadap u tube dan google sane sini..tetibe bole jumpe ngan bende kat bawah nie..seyes cakap..pas je tgk video nie..memg waa cakap sama lu..im proud to be malaysia..kat bawah nie ade 1 video aizdean nie di interview dlm program majalah tiga..compemlah aku baru tgk sebabnye time nie bile aku engat2 balik..time nie aku kat ma3x..memg xtertengoklahkan..klu korang nak tengok lagi video yg related ngan aizdean nie..g jer u tube..mesti ade punyeee..sooo juz nak cakap..walawpon aizdean nie xdikenali di negara kelahirannye, tapi kat negara jepun tu..die femes la wei..dahla jepun kan negare ke 3 terbesar dlm industri muzik nie...walawpon aku rase kpop lagi femes dr jpop..huhu...lets support him..manetaw pasnie die bole join lets go dream team..variety show kat korea tuh..femes jap name malaysia...jom tepok kuat2 sampe tangan melecet..hahaha

video video

da tengok??amacam??sile nyatakan jawapan anda di bibir mungil mu etu..tettttt...klu nak taw lebey detail tentang aizdean nie..korang sume bolelah google sendri ea..aku pon xde sangat maklumat mengenai aizdean..cume die nie seclass ngan abg nara..taw x abg nara??blogger tuk beautifulnara.com tuh..emm memg geng pandai2 nie..aizdean study kat jepon..abg nara kat korea..sooo enjoy sume yaaaa... :)

Wednesday, July 6, 2011

encik NICHkhun...kamsahamnida :D

annyong-haseyo to all my friends and family...:)

first of all, i would like to say thank you cik nichkhun for making it possible to me to be here wif u...dushhh baboommm amekk kawwwwww syioookkkk...hah pe kejadah aku speaking london nie..wink wink....oooo before kite pergi dengan mendalam lagi..meh cik dya kenalkan..nichkhun horvejkul....amboiii name xnak "senang" nak menyebotnyekannnn...tengak cam aku..DYA...sonang je nak sebot..siap ade org bikin lagu lagi..dengar ehh..aku memang pencinta wanita,namun ku bukan buaya,yang setia pada seribu gadis,ku hanya mencintai dyaaaa..hehehe

nichkhun horvejkul..name mnje nichkhun jer..paling aku suke diantare member2 2pm... :DD

cik dya nak ucapkan trima kasih kat die nie coz sudi jadi pembantu cik dya tuk meningkatkan lagi rating blogku eni..hahaha..ayat giler xnak over reactingKAN???xcaye...nampak tak kat tepi tingkap tuh.."hi, welcome to my blog..be a follower if you like me..do leave a comment..thank you.."hah nampak tuh..komawo ye cik nichkhun...:p

ari ari minum air nie pon xpe...kahkahkahhhh..kencing manis gtuhhh free je dapat..aiyarkk

nichkhun oppa...lebey kurang cam aku..haha...cumenye aku mix arab jawe tapi mamat nie mix thai ngn chinese..ade due warganegare..america ngan thailand tp aku warganegare malaysia..hehe..aku lahir kat malaysia tp die kat california..penah tgk die spekg thailand..memg sebijik cam org thailand..hohoh...aku study kat malaysia tp dia kat thailang then fly ke new zealand dan seterosnye ke america..ntah cmner ade 1 accidnt..terbabas jd artis kt korea..tp bialahhh..aku layan 2pm..hehehe

tu diee..pegang ice cream tuh...klulah ice cream tu cik dya..hahaha...berangan lah ko sorang2 cik dya oiiiii...
.
hah..juz nak gtaw nielah pembantu baru saye....sedia tuk berkhidmat di malaysia puleee..hehe
thanx bro ^_^

day and night

assalamualaikum dan selamat pagi juge selamat malam to all stalkersss..ade ker???hehehe

mesti ade yang tertanye tanye apekah yang sedang aku cube ketengahkan nie..ayat giler kentang..hahaha...day and nyte??atau lebih mudah disimpolkan sebagai malam dan siang...ngehngehhhh
dont deny our r square pie..amek kaw..math pon da join skali..hehe


arini tetibe mood trase nak post pasal waktu bilakah cik dya suke berbloging dan juge berblogwalking...hehehe..anda rase anda taw jawapannye??sila emailkan jawapan anda ke pos laju cawangan sg isap..hehehe...okay2...sile hentakkan kepale ke lappy anda jike terase ianya tersangat annoyinggg...tp ade aku kesah?? :DD

baeklahhh..mesti korang pon xsuke menunggu..begitu juge dengan aku..lalala..soooo taraaangggg..jawapannye ialah: cik dya suke berbloging dan berblogwalking pada waktu malam2 bute...bukan nak demand or wateverlahkann..tp cik dya rase malam tu feel die baek punyerrr..feel die macam kite tengah sahur..hah macam tulah..klu korang xpenah sahur cam nak nak taw feel tuh...hehehe..
kat manelah umah nie???cntik jugerkan...nature beauty gtuh..hoho


cik dya bukan xsuke time siang..sukeeee..kdg2 cik dya post juge mase siang tp xdelah sehebat di waktu malam...hehehe..alahhhh malam masih mude seperti darah mude yang mengalir di dalam tubohku...hah..xrela korang membacenyekan??? hehehehe
hah tgk tu...malam punye view..cantikkk sangat..ade stars pulak tuh..begitu indah ciptaan tuhan ye kawan2 sume...gambar nie dirakam semasa saye berumo 5 taon...chantikkk sunggohkan..xpercaye??sile goyangkan bahu sambil mate xberkelip langsung..hahahaha..sengallll...tapikan seyess..malam tenang je rase..romantika la kunon2nye..hehehe

tapiiiiiiiii..............buttttttttttttttt.............hajimannnnnnnnnnnn

cik dya paling suke time hujan..cam rajah di bawah eni...cute gilerkan..tapi xpenah dibuat orang hujan colourful comey lotey ginie...nie rekaan semate..hehehe..tp seyes..klu berbloging dan berblogwalking time hujan..lagi syiokkkk...sebab etu kajian cik dya menunjukkan..cik dya sangat suke sebelom,tengah dan selepas hujan...emm korang pon bole rase feel tersebot time tempat korang hujan turun ngan lebatnye...time tu rase cam mengantok jekan tp sejok yang mencengkam membuatkan diri terase seperti disayangi..hehehehe...adoyaiiii....sile ignorekan saje madah eni....soo konklusinye...cik dya suke berbloging dan berblogwalking lewat tengah malam...soo sekian dan wassalammmmmmmmmm :DD

Monday, July 4, 2011

BILE PAKWEKU PELOK PEMPUAN LAEN..

perghhhh...title xnak kasi gempakkan..betoll..waa cakap same luu...lu pelok die..waa nanges sorang2...uwwaaaa...eh cop2...kawan2 sekalian..tlg jgn salah sangke..eni bukan lakonan..tapi realiti...

korang mesti sedia maklumkan...1 july ritu..B2ST wat fan meeting kat sunway lagoon kan..soo aku?? xpergi pon..harapkan kat u tube jer..hehehe..pastu u tube sane sini..google sane sini..tetibe cik dya jumpe satu cerita nie..as a fan lagi2 pempuan cute cam aku nie..hahaha..sile delete jike xsuke...nampak si teruna idaman dipelok pempuan laen..eh cop..si teruna yang pelok dulu kan???wateverlah..tp dat gurl tu memang beruntung lah..emm awk,laen kali klu name awk kene pggl,awk tukar ngan saye eh??hehe..sengall..eh dya,ko engat ko ratu kpop??ngehngehhhh...aku jd gelisah, sedey teramat...wink2..ok saye tipuuu jer..xdelah sampe gitu skali ..cume nak cakap ye saye giler jelez tp xdelah sampe nak menbunuh..ishh tidakk baekk..islam kan melarang umatnye saling bunuh membunuh...gud job dya...tepok amai2 jom..hehe

soo..korang nak taw x nape aku jelez sangat...silalah korang bace nie..DAT GURL & MY HUBBY...ayoyo..my hubby tu xbole tahan..hehe..juz nak cakap..dat gurl tuh..bukan senang woo..sekali seumo hidop pon belom tentu lagi..artis korea lak tuh..artis2 kat malaysia nipon lum tentu dapt autograph..enikan pule nk dpt free hug..hehehe..you are so lucky you know..aisssshhhh
nielah kekasih hati diantare member2 b2st....yang yoseob..ececehhh

soo anda dah bacer???ngerti ape yang aku rasa saat eni???
omo omo..yoseob oppa..(tua setahun jer..hehe)..nuhneun jungmal guiyuhwuh (u r so cute)betol ker xnie aku tulis..sori saye xkhatam lagi bahasaa eni..hohoh...sore pon bezzzz...lagi 5 taon kite jumpe ye kat sane..hahaha...berangan jikalau ianya menjadi realiti...yuhuuuu

oo ye tak ye..taon nie jer 3x b2st come to our luvely country..yeah malasia truly asiaaaa...semuanye kite ade..malaysia mempesona..cuti2 malaysia..hah amek kaw..kan da kua voice of asia..bole duet ngan yoseob oppa..haha...bln january ritu time dg kpop party, then 1 july for their 1st fan meeting asia tour in malaysia then....on 24th of july..b2st will perform kat i city shah alam as a korean's representative artists at MTV's worldstage 2011...daebakkkk :DD


p/s:yow swee yie ahhhh...awak pergikan..saye taww..aritu dg kpop party awk pergi, u kiss pon awk pergi..tket sume yang depan skalikannn..2am awk pg tak aritu??lupe pulakkk..hehehe..nanti klu shinee compem datg..kite pergi sesame yeeee...jikalau di dalam dompet ade kale hijo berlambak2..hehe

KMNS HOMECOMING DAY 2011

assalamualaikum sume...emm da lame xupdate blog nie..awak lindu selindunye ngn kite x??hehe..kite pon lindu dekat awak..haha..ayat menyentoh kalbu gilerr.. :)

sebab da lame xupdatekan..so bile 2 3 hari nie dok asyik ditanye dan berdiskusi pasal bende nie..tu yang terjakun nk update..hehe..oo ye..cik dya telah dihubungi di facebook mengenai hal ini..cer tengok titile tu..yeahhh..KMNS HOMECOMING DAY 2011..special tuk ex2 student yang penah menjadi penghuni di ma3x n9...soo korang rase cmner??? cik dya memang nak pegi..tp xcompem lagilah..kene tgk schedule dulu..ngehngeh..ko engat ko artis fofular???hehehe...

mesti time nie nanti rame ex2 student yg akan join kan..ade juge kawan2 cik dya yg telah compem nak pg..cik dya?? masih di awanawnagan..bukn ape..time nie nanti..ade kenduri tuk GETOK'S FAMILY kat kay elle..ayt xnak mengade kan..haha..tulah..tu yang still dok pikir lagi nie..pepon ade mase lagikan..soo tuk ex2 kmns yang free time tu..jomlah kite kesane..mencampapkan muke memeriahkan majlis pada hari tersebot..hehe..cik dya nak sangat pergi sebab rindu sangat kat ma3x..2 taon kat ma3x tuh..setahon pon dah mengeloh apeth lagi 2 taon..kan2..ope klu cik dya pergi dapatlah jumpe ngan kwn2 time cik dya pdt n pst...cikgu2 jugeeeee...abg n untie n uncle cafe jugerrrr...hehehe..pak n mak guard jugerrrr...hehe

so..pade sape2 yang nak taw ngan lebey detail..bole klik kat sini....

p/s : agak2nye ade tak alumni yang solo molo join...yang laki taw...pempuan cik dya xkisah pon..hahahaha...