~~~ اهلا وسهلا ~~~ sELaMat dAtaNG ~~~ WelComE ~~~ 환영합니다 ~~~

"pAREnts caN onLY gIVe goOD ADviCe oR puT ThEM oN thE RigHTs paTHs, But THE finAL FORming of A peRSon's chARactEr lIES iN theiR oWN haNDs"

Friday, December 31, 2010

bubyee 2010

hai kawan2..da lame gile rasenye cik dya xmenonjolkan diri kat blog yang tersayg nie..aduiii..bukan ape..tp atas faktor2 yang tertentu..xdapat cik dya nak mengupdate cite2 terbaru kat cnie..minta di maafin ya..hehe
oo ya..sedar xsedar.. 2010 akan melabuhkan tirainya dalam bape jam jer lagi..ishh kejap jekan..diam xdiam esok da tahun 2011...dan umor cik dya pun akan berganjak ke angka 2o-an...walawehhh cam semalam baru jer maen guli2 ngn kawan...hahaha..tp xpe..umo hanye angka..yg penting maintain mude ye..hehe
sooo..aku pun ade lg 4 bulan tuk mengcompletekan study aku..hopefully dapat wat yang terbaek tuk final nanti...
pe2pun..2010 akan berada erat di dalam fius otakku eni...terlalu banyak pahit manis asam kelat sepanjang tahun 2010 nie...trima kasih kerna sudi hadir dalam diriku eni...2010 tetap dalam engatan..:)

Friday, November 12, 2010

1 JAM SAJER!!!

NGEEEEEEEE.....arini sungguh gembira xterkata..haha..macam dapat lamaran oleh si jejaka impian..hahaha..ok stop!!

emm arini clas aku 1 jam jer..hehehe...kul 9 til 1o..patutnye xde langsung...memandangkan arini ari jumaat dan da terlanjur ke semester ke 2..soo arini aku cume ade koko dan teknologi maklumat...pendidikan islam dan kemahiran dinamika da bubyeeee...huhu....nak dijadikan cite,dis week memang xde koko...dan TM pule cikgu xdapat dikesan...hehe..ouh maaf tipu jer..cikgu ade hal..sooo free la arini kan...cume tadi ade class bi jap...tupun preparation akhir sebelum MUET esk...yup!! esok MUET...tinggal nak listening,reading and writing...kawan2..pray for me.... :)

``AINA``DYA``FARAHIN``

salam to everyone...two n three..hehe

al kisahnya..aritu sebelum aku berangkat pulang ke matrix, aku berkesempatan lepaking bersama teman2 rapatku...hanye aku, aina dan farahin...memang bile semua dah jauh dari kuantan..susah untuk berkumpul kembali..eh eh tetibe tacing lak..huhu

aku klu dah cuti..klu ade teman2 aku outing la..klu tak..haremmm..duk umah layan tenet, xpun tengok muvee dan tv sampe diorang naek rimas tengok muke aku...hahaha..soo aritu kan cuti bagi diri kamiii..mule2 tu terjah GSC kat Megamall...nak tengok muvee katekan..hehe..soo tertengoklah dengan xsengajanye CUTI-CUTI CINTA...seseuai dah tu ngan kami nampaknye...hahaha gataiii..pusing sana sini..beli itu beli eni..pastu kitorang mencampap ke ECM....mesti ECM da bosan tengok kiteorg..asal kua jer lepak kt sini..hehehe..nak wat camner, nie jelah yang termampu...hahahaha

bab makan mane bole lupe...emm nak order yang mane nie....
tarangggg...nie cik dya punye..jemput makan.. :)

nie cik arah punyeee...

nie cik aina punyeeee...

aina,dya dan farahin...

muke2 suci dan penoh berseri2...hehe
me and aina..engineer wannabe...
boodak2 splastik dan psiko..haha
me and arah...usahawan berjaya..pewittt

awek dari negara arab dan korea..hahaha

p/s : aina dan farahin...time kasih dapat luangkan mase bersame awek dari negara jawa nie..hehehe.. :)

Wednesday, November 3, 2010

[ cf ]..nichkhun 4 Baskin Robin..

video

nampak tak pe tuh??tengok jommm...hehe...nga gatal2 jalan2 kat you tube kan..tetibe terjumpe benda alah nie...woww...terliur la pulak nak makan ice sekerim waktu perdana macam nie..waktu perdana ker??hehe....adoyaiii...tak nak lak nichkhun yang modelnye..memang meletop top top la...hehehe..yang ending tak nak lak terlampau cute..sweet sangatttt...membuatkan air liurku meleleh mencecah pinggang..hahaha..kawan2..enjoy dan layanzzz :)

Monday, November 1, 2010

~~ TANgkAP leLEH saMA kaMU ~~

hehehe..senyuman menawanku..hahaha..
suke suke suke..
tapiiiiii....
xmungkin akan menjadi kepunyaanku...huhu
fenomena...aduh, camner la aku bole tersangkut ngan diorang2 nie..
nak kate faham ape yang diorang nyanyi xgak..hehe
tapi.....
tetap sukee dan sukeeee....


SUPER JUNIOR

2PM

BIG BANG

SHINEE

SS501

FT ISLAND

BEAST @ B2ST

emmm ade lagi kot yang masih aku tak teroka lagi..buat mase nie, nie la yg aku minat..hehe..yang girls punye group aku kureng ckit..tapi penangan mereka tak sehebat diorang di atas nie..huhu..

klu korang xsuke its ok..cik dya tak marah jauh sekali nak bermasam muke..sooo aduhai boleh tulun cik dya tak??? ngeeeeeeeeee

OPERATION room..vroomm vroom..









selamat tinggall cik kemahiran dinamikah :(




sob sob..uwaaaa...semester 1 pun da berakhir.
bermakne semester 2 nanti aku da tak jumpe cik dinamika..
alahai sedisnye..huhu
bagi akula kan..dalam seminggu dok penohkan pale nie dengan pelbagai formula dan info yang sarat2 belake..
class kd la yang aku tunggu2..hehe
blaja pun pasal tatacara hidup..macamane nak menghadapi kehidupan yang sebenar di alam profesional dan byk lagi lahh..
manyak epi masuk class kd..
pepun sgale tunjik ajar cik laila akan ku cuba terapkannye dalam kehidupan seharianku..huhu
soo gambar2 kat atas nie merupakan hari terakhir aku menghadiri kelas kd..soo zazz sajerr :)
p/s: kami sume xjanji nak pake colour yang same..secare kebetulan lak..hehe..njoy gmbar akak2 nie ye...ngeee

BIOloGy exHIBitION...

bertempat di DEWAN SERBAGUNA @ DSG...
telah berlangsungnye PAMerAN biOloGY...
selama 2 hari iaitu 12 n 13 okt 2010..
kami bebudak sc hayat berkampung di DSG..
pameran ini melibatkan kesemua kuliah sc hayat..
yg terdiri drpd H1, H2, H3, H4, H5 & H6...
jom layan beberape booth yang sempat cik dya snap secare sembunyi2..hehe
ELECTRON TRANSPORT CHAIN....


ORGANELLESSSS...



mase nie time study week..nak cover 11 chapter sumenye memg masakla..soo dengan adenye pameran nie sedikit sebanyak membantu student macam aku nih...huhu...walaupun ponat tapi tetap bez..mase nie la masing2 ingin memantapkan ilmu biology... :)

30 minutes??

salammm...
bertemu lagi kita dalam bual bicara I NAK SIHAT??
emm ade bakat tak nak jadi pengacara...hehehe

emm klu nak taw, mase nie time study week..memandangkan kami semua mempunyai masa yang sangat terluang..jadi kami merasakan apalah salahnye jikalau kami beriadah di pagi hari..haha..statement sangat coolll..hehe
emm bukan nak kate time tak study week tak boley nak beriadah tapi terlalu banyak halangan kot..haha..
tapi kalau tak study week pun kami tetap beriadah..petang2 pusing kmns..at least dapat hirup udara petang2 n mate melilau mencari kebenaran..hahaha

soo nak dijadikan cite..pagi tu bangun awalla kot..lepas menunaikan solat subuh di bilik masing2, kami pun bergerak seiringan untuk mentawaf kmns..lets start our journey..yeehaaa


memperkenalkannnn....
fatin,mira,kaka n junior kami ijah n nad....











anda nampak saye..berbaju etam bertudung puteh..cute x?? haha..wajib posing dulu..ngeee




kawaiiiii...akak2 nie pun nak posing gak ye....


da selesai pun berjungle trekking...mase untuk menajamkan speed
menuruni bukit yg cerun..hehe












di depan rumah pengarah n seangkatan dengannye...macho xxx??haha





room8 ku...kuat makan tp tetap keding..pesaing terdekatku..hahaha
di depan cluster C..
kami semua cluster A..
cluster B?? erkkk malulahhh..haha






mule2 tu kami semua berpusing pusingan mengelilingi kmns...syokkk sangat..udara yang segar..pokok yang menghijau..bezzz..nak merasainya..moh kite ke kmns ye..huhu

ade la dalam 3 pusingan..pastu surrender sebabnye ternampak open gym..macam kanak2 riang baru dpt cokelat...huhu..pasti kami meneruskan aktiviti kami dengan memanjat hutan simpan kmns..peringatan,pergi berkumpulan ye..klu sorang2..emm faham2la ye..pemandangan dari atas memang indah skali..segale penjuru kmns bole intai..seyes cantik..da habes berjungle trekking..apelagi balik la..sebelum tu..singgah kt cafe jap menjamu selera..
adoyai..berbaloi ke??haha..lantak la..semestinye beriadah itu bez..ape lagi l
ets take a break..30 minit pun jadi..badan sihat,makan pun sedap...hehe
akhir kata,majulah sukan tuk negara..ngeee :)


p/s: emm xde geng la nak beriadah time cuti nie...kesian tak kat say
e???alamtnye saye berjoging kat bilik je lah..hahaha

holiday villa laoliday time!!!

hallooooo..halluuu..hilluuu..waa kenal sama lu?? hehe
wah..salam pertemuan, salam kasih dan sayang buat semua..hehe..ecece cam orang fofular pulak..hehe
emm sebenarnye..cik dya cume nak bagitaw yang cik dya sekarang secare rasminye berada di kuantan bandar lestari..pewwiittt..im really super duper exited gile2..hehe..semester break dan akanku jelajahinya dengan hati yang terbuka..sangat suke dan sukeee..
juz nak gtaw cik dya tengah bercuti sehingga 7 nov 2010 selepas mengharungi PSPM @ PEPERIKSAAN SEMESTER PROGRAM MATIKULASI...tepat jam 1.30 pagi 27 okt 2010..aku berjaye menjejakkan kaki ke teratak ayahanda dan bonda tercintah..soo cuti nie macam biasa..cume rutin harian upgrade sikit lar..haha( taw2 sendri la yer..hehe)
emm da lame rasenye diri nie xmengupdate blog..rindu la pulak..huhu..banyak juge cite3 yang nak dikongsikan bersame2 anda sume..nantikannnn post yang seterusnye..:)
to all matrixers, epi oliday..
marilah mari..kita bercuti..
tunaikan kewajipan..
tapi jangan lupe diri....

Tuesday, August 31, 2010

~~merisik kerinduan~~

nak balikkk..
nak cuti....
seyez..rindu kat my abah n mak..
adik serta kakakkk...
rindu bersarang di hati..rindu sangat sangattttttt...cepatlahhhh...xsabar nak balik ke malaysia..oopsss ke kuantannnn..hehe..tggu kepulangan anak daramu eni yaaaa.. ^O^

batikkkk??

jam di lappy menunjukkan digital clock merangkak2 ke pukul 2 pagi..emm xrase nak tido lagilaa..tetibe juge feel nak mengupdate belog cik dya nie..hehehe..ouh ye nga duk godam godem album..tertouch screen lak kat gambar mereka berdue nie..hahaha..cute x?? cam sedap dan menyelerakan juge...hahaha..kamu bongkak ye dya..buwekkkk...

peristiwa nie klu xclap aku terjadi pade 4 ramadhan yang lalu...tuk pengetahuan u ollz..aku bersama2 ngan kaka,miza dan juge mira..(maap.pic xbole di displaykan atas sebab2 tertntu..hehe) merangkap akak akak juge..nak wat cmner..adek2 kesayangan lari balik ke rumah bonda..tinggallah kami menanges xberlagu...sob sob sob..agak tacing kannn??? :(

kiteorg pun decide wat biskut batik @ kek batik..nape??xpercaye kerrr??kene percaye..huhu
memang xsangke langsung bole wat bende2 nie juz kat dalam bilik..u oolz nak taw..kiteorg wat makanan secare baling2 jer..xekut adunan yg sepatutnye..ishhh2..yela dik non..mane nak cari bahan2 nye..setakat milo,biskut marie..kt koop berlambakkan..soo konklusinye kamee hanye menngunakan milo,biskut marie n nestum saje sebagai perencahnye...hehehe

kan da kate..kiteorg wat care touch n go je..
patah2kan biskut marie..diadun bersame milo yang telag dicairkan..kacau hingga sebati...then,masukkan ke dalam bekas kedap udara..setiap lapisan taburkan nestum dan milo tabur agar trase kerangupannye...kasi rata etu makanan n terapkan ngan plastik yg mudah didapati di cafe..hehehe..tarangggg...enilah hasilnye..simple tp kenyanggggg :0

da cyap n sedia tuk disejukkan...thnx kt cafe tercintah..

mase tuk berbukeeeeeee...yumyyyyyy

klu ade sesape yang nak try..dipersilakan..klu sakit prot bukan salah cik dya ye..hehehe

hepi independence day...

wahhh..diam xdiam da 53 tahun negara kite merdeka ye..
syukur alhamdulillah kerna masih diberikan kesempatan tuk merasai kemerdekaan pada tahun eni..aminnn

tadikannn..aku ngan kengkawan aku telah pun berkampung di DSG...apelagi tuk MALAM AMBANG KEMERDEKAAN la..aku juz datg tuk bersame2 meraikan detik 12 tgh malam..cehcehhh..hehehe..emm xdela..lgpun esokkan cuti so y not pegikan..dapat ilmu bergune..wahaaha..dya bile da mule berfalsafah lahh..hehehe

emmm event nie wat pas solat tawarih..*bak kate adik ipin ngan upin*...hahaha..xtrase ngantuk pun..seyezz..tetttt..bez tgk tayangan video 53 tahun yang lalu..tetibe teringat lak subjek feveret aku time comot2 dulu...sangattt suke..alhamdulillah still lg bley egt...syok syok..hehe..pastu tgk persembahan cikgu2 yg ensemmm..*emm da berpunye lak*..hehe..bebudak JPP..thnx sume..memg terhiburrrrrrrrrrrrrrr...:)

dya n atinn..
atin n masyitah..tgk pe tuuu?? hehe

classmate saye..akak akak jugee..hehe

jom karok bersameeeeeeeee..terbaekk
keranamu malaysia ku kibarkan jalur gemilang diiringi alunan muzik tanggal 31 ogosssssss..fewwittttttt :)
malaysia...hepi independence day...xoxo

Saturday, August 14, 2010

GERAMMMMM..tp sabarrrr jeee.:(

emmmmmmmmmmmmm....
arghhhhhhhhhhh...arghhhhhhh...

adoyai...tulun tulun...wei gile seyes aku sangat geram..nanges camane pun aku tetap rase geram semacam....xsangke bole jd camtu...slame nie ok jer...tapi seyes kengkawan...aku sangat sangat nak mare..tp still control lg..seyesss..pasni aku akn lebih berhati2...bukan kedekut tp tuk kebaikan dri sendri...uwwaaaaaaa...sangat sdey + sangat geram dan sangat keciwahhh...sob sob sob...

nota percik:: kejadian ini berlaku beberapa ari sebelum pose....perasaan mare perlu dikawal sepenohnye....

salam ramadhan...

alhamdulillah....
arini da ari ke 4 kite berpuase ye...
smoge sgale amal ibadah yang kite lakukan akan diberkati olehNYA..

oo yee..ope xterlambat lagi tuk aku mengucapkan selamat menyambut ramadhan al mubarak..khas tuk famly tercinte di kuantan,sanak saudara n rakan2 seperjungan tak kire dimane jue anda berade...hehehe..sooo selamat menunaikan ibadah pose..pose jgn xpose ye... :)

Thursday, July 29, 2010

oh no...sundayyy???

salam muhibah sumeee...
sunday??oo yeahhh..today is thursday..
n 3 days to go b4 im going back to kmns...
arghhhh...soo many things that i need to setle up..
damn lazy..seyes xtaw nape...uwaaaa
hey dya..wake up gurlll....
nampak x bnde kt bawah tuhh??
klu xnampak sila kecilkan mate anda ke tahap maksima..hahaha
ex kmns...mane lg cantik?? dis yer o last yer punye cover??...ngeeeee

nie r omewok daku time coti nie..
bezzz kann..nmpk cam simple jer...
try wat tengokkkkkk...hehe
sunday oh sunday..
nape ekau mesti muncul..
nebez lak nak menghadapi kuliah yg seterusnyerr..
dunno yyyyyy???
nota sarat::mood sgt rajin menyiapkan omewokkkkkkkk...ganbate kundasaiii :)

Wednesday, July 28, 2010

berattt badannn?? apakah???

monin sume...kite buke perkenalan kite dgn bacaan umul kitab..al fatihahhh.. :)

waaa...cube tgk title entri kali eni...cam bez jer..haha..sengall gilerrr..berat badan?? of coz sume org ade berat badan kan..ke ade yg xde..sedangkan ibu mengandung naek berkilo2..xkan r kite xde langsunggg...hohoho

okey2..aku pun xtaw nk cite per..tibe2 rase nak post bnde nie..agagaga..klu ekut pengalaman aku lakan..klu setiap kali cuti memang senang sgtla body yg ramping ala2 kerengga tu meneballlll..hah amekk kooo..hehe..alaaa time cuti jekann..t da balik kolej ia kembali kpd yg asalllaaahhhhhh...huh!!!!

nak wat cmnerkan...da namepun pencnta makanan yg tegarrrr...rugi lak klu terlalu control makan...aku da r kaki makan soo balun je sume..hahaha...sedapp wooo makannnn..hehe...plus aku memang suke mncube sesuatu yg baru..klu tgk jalan-jalan cari makan de gak dlm hati berangan2 nak ganti tempat maria tunku sabri tuh...kelas gtuhhh dek non...hahahaha...sila booo kpd saye beramai-ramai...ngek tul la ko nie dya....lagipun firasat aku mengatekan aku rndu ngan air tangan mak aku lerrrr....kt kolej da ari2 rase air tangan mak cik n pak cik cafe..sedap mcamanepun memg xdpt tandingi masakan mak sndriii..tul x??ke xbetol??huhu

memasak??hobi aku di waktu lapang...xcaye??sila percaye...hahaha...masih lg mengupdate skill masakan aku..poyo kannn..hahaha..xpeee laaaa t da kawen senanggg..gatai nak kawen naaa..hehehe..betul pe..air tangan isteri kan dapat menambat selera suami...adekah aku jiwangg wahai teman???skali skale ye dok..muahahaha..kay berbalik kpd berat badan..syukur alhamdulillah kerna aku dikurniakan berat badan yg bole dikatekan ideal kot...5-6 taun kebelakangan nie..masih maintain seia dan sekate bersame tuannyee...me acehhh..hehehe...abah ku pernah berkate..sementare kite masih chat niela kite nak makn ape2..t da sakit..telan air liur jelaa..tppppTPPPPtpppp xde r balun sume smpe xhengat duniaaa..klu makan xhengat dunia pun susah juge..t sakit sape yg susah???kite jugekannnn...

emm naseb baek xberpunye lagi..klu x mesti kene kawal ketat mampat..ye r ade org suke yg berisi,yg keding dan macam2 lagilahhhh....aku pun xtaw bakal putera kesayangan suke yang camane..hhehehehehe....silalah muntah jika xtertahan dengan ayat meletop eni...buwekkkkk..hahaha...soooo secare konklusinye makanlah dgn seadenye..jgn ditahan2 atau disekat2 xpun jgn terlebih2 dosssssss...kite ade otak soo pikir2 lah sendri ye...oleh ituuu

hidup sihat..hati bahagia..nak kawen pun senang :)
nota extra:: ayamm etu sodapppp...hehehe..emm doakan aku tuk menjadi dietitian o nutritionist yg berjaye..aminnnn

Tuesday, July 27, 2010

perginya seorang teman...al-fatihah

begitu cepat mase berlalu...klukah mase nie bole diputarkan smule..tp tidak mungkin sume nie akan berlaku.....yyyyyy??? mesti korang tawkannnnnn..

faris fauzi a.k.a abg long...
emm sedar xsedar da semggu arawah meninggalkan aku dan orang2 yg arwah sayangi...seyesly aku xsangka arwah akan pergi secepat eni..aku rinduu sgt dgn arwahhh..walaucamanepun edup prlu ditruskan..menangis air mate berdarah sekalipun arwah xkan kembali ke sisi aku dan org2 yg arwag sayang...

abg long??yupp..walaupun umo kami sebaye tp aku ttp pggl die abg long..sbb aku xde abg tu yg aku pggl arwah abg long...berite pemergian arwah nie aku dapat sehari b4 aku abes ups(klu dak2 matrix msti taw r pe tu ups)...mase tu nga study biology ngan dak2 bilik..my mom call gtaw sume nie..SEYESS..aku xpercaye lgsung..aku ckp kt mak aku yg mak aku tipu....mase tu sume yg aku study elang dari segenap pelusuk otakku...speechlesss...air mate mase tu memg da mengalir dgn deras..tu jer yg termampu aku watt...abg long,nape pergi dulu tanpa kite dapat lihat abg long tuk terakhir kaliii??napeee??
kame celebrate beday same2...


nie mase g lawatan ke balai bomba....


aku dikelilingi arwah n adek beradek arwah....

aku call amir nk pastikan brite nie...amir pun terkejut...then aku call faiz...lastly amir n faiz call aku balik...yaa allah,betape lemahnye hambamu eni ketika mndengar bite tersebut..innalillahhh..

arwah aku kenal b4 ktorg masuk tadika lg...hampir 15 tahun aku mengenali arwah...arwah seorg yg cool..sush nak tgk die mare..senyum jer..tp skali die mare..aku pun takut...byk sgt memori arwah kt umah aku...tnpa aku sedari..bile aku terpandang setiap inci umah aku..psti aku teregtkan arwah dan air mate mule membasahi pipiku...ya allah,berikanlah aku kekuatan tuk menempuh hari2 yang mendatang...abg long,egt lg x kite slalu maen batu timbang sblm g sek..mase tu abg long je yg slalu menang..smpekan kite mrajuk xnak maen...tp arwah memang hebat...arwah sgt terer maen badminton...sakit2 pun arwah tetap semangat maen...

kepade yg mengenali arwah...marilah bersame2 mensedekahkan al fatihah wat arwah...smoge roh arwah dicucuri rahmat dan ditempatkan di kalangan org2 yg beriman..aminnnnn

nota kaki::sayang arwah sgt2 tp Allah lebih menyayangi arwah...kepadeNya kite datang dan kepadeNya jua kite kembali....