~~~ اهلا وسهلا ~~~ sELaMat dAtaNG ~~~ WelComE ~~~ 환영합니다 ~~~

"pAREnts caN onLY gIVe goOD ADviCe oR puT ThEM oN thE RigHTs paTHs, But THE finAL FORming of A peRSon's chARactEr lIES iN theiR oWN haNDs"

Friday, November 12, 2010

1 JAM SAJER!!!

NGEEEEEEEE.....arini sungguh gembira xterkata..haha..macam dapat lamaran oleh si jejaka impian..hahaha..ok stop!!

emm arini clas aku 1 jam jer..hehehe...kul 9 til 1o..patutnye xde langsung...memandangkan arini ari jumaat dan da terlanjur ke semester ke 2..soo arini aku cume ade koko dan teknologi maklumat...pendidikan islam dan kemahiran dinamika da bubyeeee...huhu....nak dijadikan cite,dis week memang xde koko...dan TM pule cikgu xdapat dikesan...hehe..ouh maaf tipu jer..cikgu ade hal..sooo free la arini kan...cume tadi ade class bi jap...tupun preparation akhir sebelum MUET esk...yup!! esok MUET...tinggal nak listening,reading and writing...kawan2..pray for me.... :)

``AINA``DYA``FARAHIN``

salam to everyone...two n three..hehe

al kisahnya..aritu sebelum aku berangkat pulang ke matrix, aku berkesempatan lepaking bersama teman2 rapatku...hanye aku, aina dan farahin...memang bile semua dah jauh dari kuantan..susah untuk berkumpul kembali..eh eh tetibe tacing lak..huhu

aku klu dah cuti..klu ade teman2 aku outing la..klu tak..haremmm..duk umah layan tenet, xpun tengok muvee dan tv sampe diorang naek rimas tengok muke aku...hahaha..soo aritu kan cuti bagi diri kamiii..mule2 tu terjah GSC kat Megamall...nak tengok muvee katekan..hehe..soo tertengoklah dengan xsengajanye CUTI-CUTI CINTA...seseuai dah tu ngan kami nampaknye...hahaha gataiii..pusing sana sini..beli itu beli eni..pastu kitorang mencampap ke ECM....mesti ECM da bosan tengok kiteorg..asal kua jer lepak kt sini..hehehe..nak wat camner, nie jelah yang termampu...hahahaha

bab makan mane bole lupe...emm nak order yang mane nie....
tarangggg...nie cik dya punye..jemput makan.. :)

nie cik arah punyeee...

nie cik aina punyeeee...

aina,dya dan farahin...

muke2 suci dan penoh berseri2...hehe
me and aina..engineer wannabe...
boodak2 splastik dan psiko..haha
me and arah...usahawan berjaya..pewittt

awek dari negara arab dan korea..hahaha

p/s : aina dan farahin...time kasih dapat luangkan mase bersame awek dari negara jawa nie..hehehe.. :)

Wednesday, November 3, 2010

[ cf ]..nichkhun 4 Baskin Robin..

video

nampak tak pe tuh??tengok jommm...hehe...nga gatal2 jalan2 kat you tube kan..tetibe terjumpe benda alah nie...woww...terliur la pulak nak makan ice sekerim waktu perdana macam nie..waktu perdana ker??hehe....adoyaiii...tak nak lak nichkhun yang modelnye..memang meletop top top la...hehehe..yang ending tak nak lak terlampau cute..sweet sangatttt...membuatkan air liurku meleleh mencecah pinggang..hahaha..kawan2..enjoy dan layanzzz :)

Monday, November 1, 2010

~~ TANgkAP leLEH saMA kaMU ~~

hehehe..senyuman menawanku..hahaha..
suke suke suke..
tapiiiiii....
xmungkin akan menjadi kepunyaanku...huhu
fenomena...aduh, camner la aku bole tersangkut ngan diorang2 nie..
nak kate faham ape yang diorang nyanyi xgak..hehe
tapi.....
tetap sukee dan sukeeee....


SUPER JUNIOR

2PM

BIG BANG

SHINEE

SS501

FT ISLAND

BEAST @ B2ST

emmm ade lagi kot yang masih aku tak teroka lagi..buat mase nie, nie la yg aku minat..hehe..yang girls punye group aku kureng ckit..tapi penangan mereka tak sehebat diorang di atas nie..huhu..

klu korang xsuke its ok..cik dya tak marah jauh sekali nak bermasam muke..sooo aduhai boleh tulun cik dya tak??? ngeeeeeeeeee

OPERATION room..vroomm vroom..









selamat tinggall cik kemahiran dinamikah :(




sob sob..uwaaaa...semester 1 pun da berakhir.
bermakne semester 2 nanti aku da tak jumpe cik dinamika..
alahai sedisnye..huhu
bagi akula kan..dalam seminggu dok penohkan pale nie dengan pelbagai formula dan info yang sarat2 belake..
class kd la yang aku tunggu2..hehe
blaja pun pasal tatacara hidup..macamane nak menghadapi kehidupan yang sebenar di alam profesional dan byk lagi lahh..
manyak epi masuk class kd..
pepun sgale tunjik ajar cik laila akan ku cuba terapkannye dalam kehidupan seharianku..huhu
soo gambar2 kat atas nie merupakan hari terakhir aku menghadiri kelas kd..soo zazz sajerr :)
p/s: kami sume xjanji nak pake colour yang same..secare kebetulan lak..hehe..njoy gmbar akak2 nie ye...ngeee

BIOloGy exHIBitION...

bertempat di DEWAN SERBAGUNA @ DSG...
telah berlangsungnye PAMerAN biOloGY...
selama 2 hari iaitu 12 n 13 okt 2010..
kami bebudak sc hayat berkampung di DSG..
pameran ini melibatkan kesemua kuliah sc hayat..
yg terdiri drpd H1, H2, H3, H4, H5 & H6...
jom layan beberape booth yang sempat cik dya snap secare sembunyi2..hehe
ELECTRON TRANSPORT CHAIN....


ORGANELLESSSS...



mase nie time study week..nak cover 11 chapter sumenye memg masakla..soo dengan adenye pameran nie sedikit sebanyak membantu student macam aku nih...huhu...walaupun ponat tapi tetap bez..mase nie la masing2 ingin memantapkan ilmu biology... :)

30 minutes??

salammm...
bertemu lagi kita dalam bual bicara I NAK SIHAT??
emm ade bakat tak nak jadi pengacara...hehehe

emm klu nak taw, mase nie time study week..memandangkan kami semua mempunyai masa yang sangat terluang..jadi kami merasakan apalah salahnye jikalau kami beriadah di pagi hari..haha..statement sangat coolll..hehe
emm bukan nak kate time tak study week tak boley nak beriadah tapi terlalu banyak halangan kot..haha..
tapi kalau tak study week pun kami tetap beriadah..petang2 pusing kmns..at least dapat hirup udara petang2 n mate melilau mencari kebenaran..hahaha

soo nak dijadikan cite..pagi tu bangun awalla kot..lepas menunaikan solat subuh di bilik masing2, kami pun bergerak seiringan untuk mentawaf kmns..lets start our journey..yeehaaa


memperkenalkannnn....
fatin,mira,kaka n junior kami ijah n nad....











anda nampak saye..berbaju etam bertudung puteh..cute x?? haha..wajib posing dulu..ngeee




kawaiiiii...akak2 nie pun nak posing gak ye....


da selesai pun berjungle trekking...mase untuk menajamkan speed
menuruni bukit yg cerun..hehe












di depan rumah pengarah n seangkatan dengannye...macho xxx??haha





room8 ku...kuat makan tp tetap keding..pesaing terdekatku..hahaha
di depan cluster C..
kami semua cluster A..
cluster B?? erkkk malulahhh..haha






mule2 tu kami semua berpusing pusingan mengelilingi kmns...syokkk sangat..udara yang segar..pokok yang menghijau..bezzz..nak merasainya..moh kite ke kmns ye..huhu

ade la dalam 3 pusingan..pastu surrender sebabnye ternampak open gym..macam kanak2 riang baru dpt cokelat...huhu..pasti kami meneruskan aktiviti kami dengan memanjat hutan simpan kmns..peringatan,pergi berkumpulan ye..klu sorang2..emm faham2la ye..pemandangan dari atas memang indah skali..segale penjuru kmns bole intai..seyes cantik..da habes berjungle trekking..apelagi balik la..sebelum tu..singgah kt cafe jap menjamu selera..
adoyai..berbaloi ke??haha..lantak la..semestinye beriadah itu bez..ape lagi l
ets take a break..30 minit pun jadi..badan sihat,makan pun sedap...hehe
akhir kata,majulah sukan tuk negara..ngeee :)


p/s: emm xde geng la nak beriadah time cuti nie...kesian tak kat say
e???alamtnye saye berjoging kat bilik je lah..hahaha

holiday villa laoliday time!!!

hallooooo..halluuu..hilluuu..waa kenal sama lu?? hehe
wah..salam pertemuan, salam kasih dan sayang buat semua..hehe..ecece cam orang fofular pulak..hehe
emm sebenarnye..cik dya cume nak bagitaw yang cik dya sekarang secare rasminye berada di kuantan bandar lestari..pewwiittt..im really super duper exited gile2..hehe..semester break dan akanku jelajahinya dengan hati yang terbuka..sangat suke dan sukeee..
juz nak gtaw cik dya tengah bercuti sehingga 7 nov 2010 selepas mengharungi PSPM @ PEPERIKSAAN SEMESTER PROGRAM MATIKULASI...tepat jam 1.30 pagi 27 okt 2010..aku berjaye menjejakkan kaki ke teratak ayahanda dan bonda tercintah..soo cuti nie macam biasa..cume rutin harian upgrade sikit lar..haha( taw2 sendri la yer..hehe)
emm da lame rasenye diri nie xmengupdate blog..rindu la pulak..huhu..banyak juge cite3 yang nak dikongsikan bersame2 anda sume..nantikannnn post yang seterusnye..:)
to all matrixers, epi oliday..
marilah mari..kita bercuti..
tunaikan kewajipan..
tapi jangan lupe diri....